חידוש רהיטים היא מלאכה ששמורה לאמנים, בעלי מקצוע – וכבודם באמת במקומו מונח. אך בשנים האחרונות חלה מגמה בקרב חובבי עיצוב, וגם בקרב דיירים – הכמהים לאיזה ריענון ועיצוב מחודש. מה ניתן לעשות – והאם זה מתאים לכל אחד? קבלו את הכתבה הכי שווה (תרתי משמע: כלכלית וגם עניינית), שבה נלמד איך בקלי קלות ניתן לשפץ כמעט כל רהיט.
חידוש רהיטים – למה לכם? מכירים את זה שאתם הולכים ברחוב, ופתאום רואים שידה מעלפת זרוקה בצידי הדרך? כזו שתתאים לכניסה לבית-לשים בה דואר ומפתחות? אבל איזו באסה, היא בצבע עץ כהה מדכא כזה, ויש לה אפילו שריטה בצד. אז אתם ממשיכים ללכת, ולמחרת שוכחים ממנה. אז זהו-שמעכשיו אתם לא!
מפסיקים להירתע
רהיטים שונים מעוררים תחושות שונות אצל אנשים. את סוגי הרהיטים אפשר לחלק ל-2 קבוצות:
- רהיטים ברחוב – זרוקים, מונחים, במצב טוב או במצב מחפיר, נקיים או מלולכים – הכל קיים.
- רהיטי יד שניה למסירה/ למכירה – אותו כנ”ל בדיוק (לא מפתיע, תאמינו לי).
ויש אנשים שמעדיפים רהיטים חדשים – “עזבי אותי מעיצוב ומשינוי – תני לי משהו מוכן” הם אומרים לי. מבינה. הכתבה מיועדת לכולם, ובמיוחד ל”אנשים המעזים”:
אם אתם לא חוששים ממה יגידו ואיך תצטיירו, אם אתם שלמים עם זה – אני איתכם. הרתיעה מובנת, אך התוצאות יפתיעו גם את הספקנים מבינכם, והמחמאות לא יאחרו להגיע. וכמובן, תחסכו הרבה כסף.
חידוש רהיטים – מגמה עולמית
תרשו לי לספר לכם, שמדובר במגמה עולמית: כולם משפצים רהיטים ומחיים אותם. בין אם מדובר על צביעה, ריפוד, ציור ועיטור, פירוק והרכבה מחודשת – גם ברהיטים ישנים הנמצאים ברחוב, רהיטים יד-2 או אפילו רהיטים הקיימים אצלכם בבית – הזקוקים לדעתכם לאיזה שינוי. יש סוג נוסף של אנשים “משוגעים”, עליו לא כתבתי, כי הוא פחות נפוץ: ישנם אנשים שקונים רהיטים חדשים על-מנת לערוך בהם שינויים. יש להם “ראש-גדול” ותפיסה עיצובית אמיצה – וגם מהם אפשר ללמוד הרבה.
חידוש רהיטים – כל אחד יכול
אז אם בא לכם לשדרג את המזנון בסלון, או שמצאתם כסא מדליק ברחוב- זה המקום. הדוגמאות שתובאנה יתייחסו למקרים ספציפיים (הדום, כסא, ספסל) – אך הדברים אמורים לגבי כל רהיט שתרצו לחדש.
ואם נדמה לכם שיש לכם “ידיים שמאליות” – החלו לחשוב חיובי – העזרו בחבר או חברה, העזרו במדריכים, תמונות, סרטוני וידאו (הנמצאים כמו נמלים בפינטרסט, יוטיוב וכדו) – והכי הכי חשוב: השתמשו בדמיון שלכם! כן, כל אחד יכול.
לפניכם שלבים מנחים – החל משלב האיתור, דרך שלב הטיפול ועד שלבי הגימור – כדי להפוך כל רהיט למשהו אחר לגמרי.
מצב הרהיט
שלב ראשון: במידה והרהיט נמצא ברחוב-בודקים שהוא לא שבור ולא מתולע. צבע מקולף, שפשופים או שריטות – לא אמורים להוות בעיה באופן עקרוני, גם לא לכלוך (ברמה סבירה) – כי את כל אלה אפשר לתקן. לגבי שברים או ריקבון – יש לבדוק שאכן יש לכם את הזמן, האמצעים והידע כדי להתמודד עם זה. אם לא, המשיכו הלאה. מצב הרהיט יקבע – כמה זמן תצטרכו להשקיע רק כדי להביא למצב שניתן לעבוד עליו, ולשנות אותו. קחו הכל בחשבון.
ייעוד
שלב שני: אחרי שבדקנו שהרהיט תקין בוחרים לו ייעוד. ז”א האם הוא יהיה בחדר שינה / סלון / חדר ילדים וכו’ ומה יהיה השימוש שלו. עניין זה חשוב ע”מ להחליט מהי פלטת הצבעים הרלוונטית – וניגע בזה תכף. הייעוד יכול להתרוצץ בראש עוד לפני שנתקלתם בריהוט מסויים. זה יכול לתת לכם הכוונה בחיפושים באתרי יד שנייה או קבוצות שונות של מכירות או מסירות וכדו’. אך לפעמים גם מבט אחד ברהיט – גורמת להבלחת רעיון במוחנו, בנוגע לייעודו. תזרמו עם הלב – גם אתם הגברים הקוראים. אגב, אני נוטה להאמין שגברים יותר מכוונים לייעוד שימושי: הם יציבו בבית רהיט שהוא פונקציונאלי. נשים לעומת זאת, מבלי לגרוע מהאמור לעיל, יתנו יותר דגש לעיצוב, דקורציה ויצירת אווירה בחלל החדר.
צבע, גוון, טון
שלב שלישי: מחליטים באילו צבעים נשדרג את הרהיט בהתאם לייעודו. הכל לפי החלל הנבחר, והשימוש שיהיה לרהיט. אפשר לומר שיש בזה הרבה חוקים, ואפשר לומר שאין בזה שום חוק: התוצאה הסופית – אמורה להשתלב בחלל הגדול בצורה שתגרום לכם סיפוק. אם אתם בוחרים להשתמש בעיצוב שיבלוט – דאגו שיבלוט לטובה, ולא בצורה צעקנית שתקח את מרכז הבמה. אך כל מקרה לגופו, כמובן.
אוסיף ואומר שאת הרהיטים ניתן לחלק לכמה רכיבים: רגליות, רגליים, ידיות, משענות, ריפוד, בד, דלתות, משטחים גדולים / קטנים וכדו’. בכל אלה – אפשר “לשחק” ולקבוע באיזה צבע הם יהיו. חשבו על זה מראש!
תכנון מעשי – מתחילים!
שלב רביעי: מ-ש-ד-ר-ג-י-ם. רגע לפני שמתחילים, כמו בהכנת עוגה, חשוב לדעת לאיזה “מצרכים” נזדקק. מדובר כאמור בציוד ובחומרים איתם נעבוד. ניגע בכמה דוגמאות מעשיות.
למשל: אם זה כסא שדורש ריפוד, רצוי לרפד תחילה בספוג, ורק אח”כ בבד.
ספוג לחידוש רהיטים אפשר להשיג כאן – הצבעים לא כ”כ משנים, העובי כן.
1
בדים ניתן להשיג כאן : יש הרבה, פשוט לבחור.
אם אנו מעוניינים לצבוע את גוף הכסא – אפשר לצבוע אותם בצורה קלה וזריזה בספריי צבעוני (נמכר בכל טמבורייה).
לפני הריפוד והצביעה חשוב לפרק בעזרת מברגה את החלקים השונים. (לא יזיק להעזר בגבר חסון-מצרך מבוקש בכל בית. במקרה שלי- בעלי היקר).
מברגה ניתן להשיג כאן – הם פשוטות ולא יקרות, אבל עושות את העבודה (הם גם לא שוקלות מאתיים קילו, כך שנוח לעבוד איתן)
עזרה מחבר או בעל – אפשר להשיג משפע ההזדמנויות שהמציאות מציעה לנו 🙂 .
אקדח סיכות – אותו תצטרכו כדי לקבע את הבד לגוף הרהיט וכדו’ – אפשר להשיג כאן.
כדי לתת לכם מרווח נשימה ועיכול – אני עוצרת. אם אתם רוצים לראות דוגמאות נוספות, הכל בכתבת ההמשך – כולל כל הציוד הנדרש. יהיו דוגמאות “חיות” מהבית הפרטי שלי. שווה לעקוב!!!
עד כאן להפעם, xoxo
שלכן באהבה,
רוית מרציאנו
פתוחה להצעות
הרבה אנשים פונים אליי בשאלות – כיצד מבצעים חידוש רהיטים, רעיון כזה או אחר, שאלות שמלוות בקשיים שעולים במהלך ביצוע או קושי ובירורים להשגת חומרים / קישוטים / מוצרים – תלוי בנושא. אם יש לכם רעיון מהפכני, אם חוויתם קושי במציאת מוצר / חומר מסויים או שסתם לא בא לכם להוציא מלא כסף בארץ על מוצרים יקרים שניתן להשיג בחצי מחיר ופחות ע”י קניה באינטרנט והזמנה מחו”ל – החברה כאן בלוקו0ט הגיעו עם רעיון מקורי: ה”סוכן החכם” . מה זה ה”סוכן החכם” ואיך זה קשור אליי ואליכם בדיוק?
ה”סוכן החכם”, הוא בעצם מערכת להגשת בקשות – פשוטות, קלות או מורכבות – לכל מיני דברים שאתם מנסים להשיג בכלל – מבחינת זמינות – או מבחינת מחיר, כחלק מהמלחמה ביוקר המחיה. פנו אליי ב”סוכן החכם” , כיתבו לי בפירוט ובקצרה, באופן ברור, מה אתם מחפשים – ואעזור לכם. ואולי גם אכין על זה כתבה. מחכה לכם ולמכתבים שלכם.